OLE777 – LaLiga-spel som ska spelas i USA före VM 2026

LaLiga-spel som ska spelas i USA före VM 2026


Relevant Sports CEO Daniel Sillman har sagt att LaLiga-spelen kommer att spelas på nordamerikansk mark innan VM 2026.

LaLiga tecknade ett 15-årigt marknadsföringsavtal med Relevent Sports i augusti 2018 för att marknadsföra spelet i Nordamerika och har sedan dess utan framgång försökt arrangera flera ligamatcher i USA.

– Har du inte ESPN? Få omedelbar tillgång

“Under 2018 gjorde vi ett första försök att ta ett LaLiga-spel till Miami,” sa Sillman. “Vi var inte framgångsrika på grund av en rad anledningar. Men jag kan försäkra er att innan VM 2026 kommer det att finnas officiella LaLiga-matcher på nordamerikansk mark.”

FIFA, det spanska kungliga fotbollsförbundet (RFEF) och fansen har uttryckt sitt motstånd mot LaLigas planer.

En domstol i Madrid 2021 blockerade också åtgärden genom att avslå en överklagan från LaLiga och döma till det spanska fotbollsförbundets fördel.

Trots sitt tidigare motstånd sa spanska fotbollsförbundets president Luis Rubiales förra året att han var öppen för att diskutera med LaLiga möjligheten att arrangera ligamatcher i Miami och utanför Spanien.

“Vi har nått mycket framgång i USA och vi skulle älska att slutföra det med [league] spel i Miami,” sa LaLiga North Americas vd Boris Gartner.

“Vi vill vara bland de första att ta en europeisk match till amerikansk mark.

“I USA finns det redan en mycket stark fotbollskultur och inom loppet av 10 år är jag säker på att fotboll kommer att vara den näst mest populära sporten i vårt land efter NFL.”

USA kommer att vara värd för VM 2026 tillsammans med Kanada och Mexiko.

Sbobet Terpercaya

You Might Also Like

Leave a Reply