OLE777 – Bedömer Man Citys plan för att bli ännu bättre och värva nya talanger

Bedömer Man Citys plan för att bli ännu bättre och värva nya talanger


Varje sommar använder Manchester Citys ordförande Khaldoon Al Mubarak klubbens interna tv-kanal för att tilltala fansen. Det brukar vara en genomgång av föregående säsong, men årets adress innehöll också en varning för Premier League och resten av Europa.

Borussia Dortmunds anfallare Erling Haaland, en av de bästa unga spelarna i världen, har redan köpts in för 51 miljoner pund och enligt Khaldoon kommer truppen bara att bli starkare innan den nya kampanjen börjar. “Jag kan bekräfta att det kommer att komma in fler spelare”, sa han. “Vi vill stärka laget inom de områden som behöver förstärkas.”

Redan det dominerande laget i England, det är ett uttalande att oroa sina rivaler runt om i världen.

Pep Guardiolas lag kördes nära Liverpool förra säsongen men vann ändå sin fjärde Premier League på fem år. De gjorde 99 mål — mer än någon annan — samtidigt som de ofta spelade utan en erkänd anfallare och noterade också det gemensamma bästa defensiva rekordet (26 insläppta mål, oavgjort med Liverpool.) De gjorde 90 pluspoäng i ligan för tredje tid sedan 2017-18 och var minuter från en andra på varandra följande Champions League-final innan en oförklarlig kollaps i slutminuterna mot Real Madrid.

Efter sex år under Guardiola är City en väloljad vinnarmaskin. Och enligt Khaldoon håller de benen på gasen.

– Streama ESPN FC dagligen på ESPN+ (endast USA)
– Har du inte ESPN? Få omedelbar tillgång

Haaland är huvudankomsten och fyller en lucka på framsidan som City klarade av förra säsongen, men källor har sagt till ESPN att det kommer att göras andra förändringar i truppen för att tillåta Guardiola att tävla i varje tävling nästa år.

Argentina forward Julian Alvarez, värvad från River Plate för 15 miljoner pund i januari, har fått veta att han inte kommer att lånas ut, medan arbetet redan har börjat för att hitta en ny vänsterback och även en mittfältare för att ersätta Fernandinho, som har lämnat efter nio säsonger på Etihad Stadium.

Källor har berättat för ESPN att den tidigare Barcelona-backen Marc Cucurella finns på listan över potentiella mål, och Brightons begärda pris på 35 miljoner pund anses inte vara alltför problematiskt.

Englands mittfältare Kalvin Phillips beundras av både Guardiola och Citys fotbollschef, Txiki Begiristain, även om källor har berättat för ESPN att ett drag har komplicerats av Leeds flykt från nedflyttning. En affär är dock fortfarande på bordet och City kommer att ta kontakt med Leeds efter Englands Nations League-matcher.

På andra håll har City tagit avstånd från drag för Barcelonas Frenkie de Jong och West Hams Declan Rice.

De Jong har erbjudits City – och de flesta större klubbar i Europa – när Barcelona försöker samla in 70 miljoner pund för nyanlända, men hittills har bara Manchester United och Paris Saint-Germain fått positiva svar. Man United är de ledande utmanarna men det finns farhågor på Old Trafford att holländaren har hjärtat inställt på att stanna i Barcelona – oavsett om de vill ha honom där eller inte. Rice har under tiden indikerat för West Ham att han sannolikt inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt och vill ha vanlig Champions League-fotboll, men åtminstone denna sommar har City ansett att 23-åringen är för dyr på över 100 miljoner pund.

Eventuella andra nya värvningar för City kommer sannolikt att bero på utgångar.

City förväntar sig att anfallaren Gabriel Jesus lämnar och som sådana har Arsenal, Real Madrid och Atletico Madrid redan anmält sitt intresse. Guardiola är ett fan av brasilianaren, som spelade en nyckelroll i slutet av förra säsongen, men med bara ett år kvar på kontraktet och hans önskan om mer ordinarie speltid är City redo att prata om cirka 50 miljoner pund. Jesus är öppen för utsikterna till en återförening med Guardiolas tidigare assistent, Mikel Arteta, på Emirates men Citys värdering har hittills visat sig vara ett problem.

Arsenal är också bland de klubbar som är intresserade av den ukrainska vänsterbacken Oleksandr Zinchenko och den engelske yttern Raheem Sterling. Sterling kommer att gå in i det sista året av sitt kontrakt i sommar och källor har sagt till ESPN att han kommer att fatta ett beslut om sin omedelbara framtid efter Englands Nations League-spel. Bayern München och Real Madrid följer situationen noga och Sterling har inte uteslutit en flytt utomlands. 27-åringen är mycket medveten om att nästa kontrakt han skriver på kommer att bli det viktigaste i karriären.

Ett nytt femårigt avtal skulle ta Sterling till 32 års ålder och då kan chansen att testa sig själv i en annan av Europas stora ligor ha passerat. Han har också oro över sin plats i Guardiolas planer för framtiden och kommer inte nöja sig med att sitta på bänken. Om Sterling indikerar att han sannolikt inte kommer att seriöst överväga att skriva på ett nytt kontrakt, skulle City behöva lyssna på erbjudanden i sommar för att undvika att förlora honom gratis 2023.

Källor har berättat för ESPN att de också skulle överväga erbjudanden om att värva mittfältaren Ilkay Gundogan och yttern Riyad Mahrez – både över 30 och utan kontrakt nästa sommar – medan Newcastle är intresserade av försvararen Nathan Ake, även om trion inte alla skulle tillåtas lämna samtidigt.

Guardiola gillar inte att behålla olyckliga spelare – det är anledningen till att yttern Ferran Torres fick gå med Barcelona för 55 miljoner euro i januari – men laget måste vara tillräckligt starkt för att klara kraven från fyra tävlingar.

City är i början av en förändringssommar men deras förmåga att utmana om de största troféerna ser redan ut att förbli densamma. De har satt standarden i Premier League under det senaste decenniet och fortsätter att göra rörelser för att hålla det så. Deras rivaler har blivit varnade.

Sbobet Terpercaya

You Might Also Like

Leave a Reply