OLE777 – Weekly Digest (2-8 maj): Från uppskjutande av Asian Games till Chelseas nya ägare

Weekly Digest (2-8 maj): Från uppskjutande av Asian Games till Chelseas nya ägare


Asiatiska spelen 2022 i Hangzhou, Kina sköts officiellt upp efter ett återuppvaknande i fall av Covid-19, medan Chelsea inleder en ny era med tillkännagivandet av nya ägare. Här är alla andra stora utvecklingar inom sportvärlden den här veckan.

CRICKET

Cheteshwar Pujara, som spelar för Sussex, gjorde en fjärde hundra i rad i County Championship Div 2 i matchen mot Middlesex på Hove i lördags. (RAPPORTERA)

Mumbai Indians på lördagen kraschade ur det indiska Premier League (IPL) slutspelsloppet 2022 efter att Rajasthan Royals slog Punjab Kings på Wankhede Stadium. (RAPPORTERA)

Umran Malik slog den snabbaste leveransen av IPL 2022 när han klockade 157 km/h i den 20:e över mot Delhi Capitals i Mumbai på torsdagen. (RAPPORTERA)

Den engelske skådespelaren och komikern Stephen Fry är redo att bli nästa president för Maryleborne Cricket Club (MCC). (RAPPORTERA)

Ett av crickets äldsta karriärrekord har skrivits om efter att Wisden Cricketers’ Almanack bestämde sig för att minska antalet förstaklassiga hundratals som Englands WG Grace gjorde. (RAPPORTERA)

FOTBOLL

Barcelona säkrade kvalificeringen till nästa säsongs UEFA Champions League på lördagen då Jordi Albas vinnare i den 94:e minuten mot Real Betis garanterade katalanernas plats bland de fyra bästa i La Liga. (RAPPORTERA)

Liverpool gjorde oavgjort mot Tottenham 1-1 och gick till toppen av engelska Premier League men gav Manchester City en chans att dra tre poäng undan. (RAPPORTERA)

Uruguayanske anfallaren Rodrigo Zalazar slog en sen vinnare i ribban när Schalke kom från två mål under för att besegra St. Pauli med 3-2 och vinna uppflyttning tillbaka till Bundesliga. (RAPPORTERA)

Chelsea registrerade en comeback-seger med 4-2 över Manchester United för att behålla sin Women’s Super League-titel (WSL) i en nervig sista dag. (RAPPORTERA)

Chelsea Football Club har bekräftat att villkor har kommit överens med ett konsortium som leds av Los Angeles Dodgers delägare Todd Boehly och backas upp av Clearlake Capital över förvärvet av det engelska fotbollslaget i Premier League. (RAPPORTERA)

Kerala tog Santosh Trophy med en 5-4 straffsparksseger över Västbengalen i en spännande final på Manjeri Payyanad Stadium i Malappuram. (RAPPORTERA)

Juventus vann Serie A för damer för femte säsongen i rad på lördagen, och avslutade en rekordserie av ligakronor med en match kvar i den pågående kampanjen. (RAPPORTERA)

Försvarsmästaren Gokulam Kerala FC förblev en poäng ifrån att behålla I-League-titeln när det lättade förbi Rajasthan United FC med ett ensamt mål. (RAPPORTERA)

Real Madrid producerade ännu en magisk Champions League-kväll med två mål av ersättaren Rodrygo för att tvinga fram förlängning och besegra Manchester City med 3-1 för att nå sin första final på fyra säsonger. (RAPPORTERA) Madrid kommer att ta sig an Liverpool i vad som kommer att bli en repris av 2018 års final. (RAPPORTERA)

Eintracht Frankfurt nådde sin första europeiska final på 42 år genom att slå West Ham ut ur Europa League på torsdagen och satte upp en titelmatch mot den skotska klubben Rangers. (RAPPORTERA)

En nick i första halvlek från Tammy Abraham gav Roma en 1-0-seger över Leicester City på natten och en 2-1-seger sammanlagt för att skicka den vidare till den inledande Europa Conference League-finalen, där de möter Feyenoord. (RAPPORTERA)

Det globala fotbollsstyrande organet FIFA bekräftade att det interkontinentala slutspelet för VM kommer att spelas på Dohas Ahmad Bin Ali Stadium den 13-14 juni. (RAPPORTERA)

Arsenals manager Mikel Arteta har skrivit på ett nytt kontrakt som kommer att behålla honom i klubben till 2025. (RAPPORTERA)

Tröjan som den argentinska fotbollslegenden Diego Maradona bar när han gjorde två mål mot England i VM 1986, inklusive det ökända målet “Guds hand”, auktionerades ut för 9,3 miljoner dollar, ett rekord för alla sportminnen. (RAPPORTERA)

Fulham var i sjunde himlen när det beseglade den andra klassens mästerskapstitel med en 7-0-seger över Luton Town, vilket gav det en ointaglig ledning i toppen av ställningen med en match kvar. (RAPPORTERA)

HOCKEY (Uppdaterad 8 maj)

De indiska hockeylagen för män och kvinnor klättrade till tredje respektive sjunde plats i FIH:s senaste världsranking som utfärdades på måndagen. (RAPPORTERA)

Odisha förbereder sig för att vara värd för FIHs världscup i hockey för andra gången med Kalinga Stadium I Bhubaneswar som får en ansiktslyftning och en helt ny stadion kommer upp i Rourkela. (RAPPORTERA)

Karnataka, Uttar Pradesh, Goa och Himachal Pradesh registrerade segrar i sina respektive poolmatcher på den tredje dagen av det 12:e Hockey India Senior Women National Championship på söndagen. (RAPPORTERA)

BADMINTON

Det indiska badmintonlaget för män inledde sin Thomas Cup-kampanj på ett eftertryckligt sätt och slog Tyskland med 5-0 på söndagen. (RAPPORTERA)

Nya Zeeland drog sig ur Thomas Cup-finalen efter att några lagmedlemmar testat positivt för covid-19. (RAPPORTERA)

Internationella olympiska kommittén (IOC) har godkänt Badminton World Federation (BWF) kvalificeringsbestämmelser för Paris 2024, sade BWF i ett uttalande på måndagen. Race to Paris Olympic-kvalificeringsperioden börjar om 12 månader den 1 maj 2023. (RAPPORTERA)

Den växande indiska dubbelspelaren Gayatri Gopichand drog sig ur Uber Cup-finalen efter att ha fått rådet att vila för att återhämta sig från en belastning i höftlederna. (RAPPORTERA)

BORDTENNIS

Den indiska paddlaren Hansini Mathan Rajan återvände med två medaljer, inklusive ett guld i U-13 flickor, från World Table Tennis Youth Contender-turneringen som hölls i Linz, Österrike. Turneringen hölls 1-3 maj. (RAPPORTERA)

Indiens topprankade internationella paddlare G. Sathiyan kommer att träna med Sveriges Simon Alexander Berglund från den 6 till 27 maj på Raman High Performance TT Center för att förbereda sig för Birmingham Commonwealth Games 2022 i juli. (RAPPORTERA)

Indiska paddlare, inklusive Manika Batra, gjorde stora framsteg på ITTF:s världsranking efter att sportens styrande organ godkände ändringar av poängsystemet. (RAPPORTERA)

FRIIDROTT

Den amerikanska sprintstjärnan Christian Coleman tog förstaplatsen i sin 100-metersdebut efter att ha återvänt från ett avstängning för brott mot antidopningsreglerna, och han tog “ganska anständiga” 10,09 sekunder i Tokyo i söndags. (RAPPORTERA)

Den jamaicanska sprintlegenden Shelly-Ann Fraser-Pryce postade den snabbaste 100m i världen i år när hon tog 10,67 sekunder för att vinna sin säsongsinledning i Nairobi på lördagen. (RAPPORTERA)

Indiens Avinash Sable slog ett 30 år gammalt rekord för Bahadur Prasad på 5000 m och satte ett nytt nationellt rekord med en tid på 13:25.65 på Sound Running Track-träffen i San Juan Capistrano, USA. (RAPPORTERA)

I den största dopningsskandalen som drabbat indisk friidrott sedan en annan diskuskastare Neelam Jasswant Singh testades positivt 2005, har Indiens OS-finalist i Tokyo, Kamalpreet Kaur, testat positivt och har blivit tillfälligt avstängd. Om det bevisas kan Kaur få en avstängning på upp till fyra år. (RAPPORTERA)

Priya Mohan utklassade Dutee Chand för att klara damernas 200 meter i Khelo India University Games här på söndagen. Jain Universitys Priya (23,9s) slog på jetplanen i kurvan för att bekvämt besegra den mer erfarna Dutee (24,02s). (RAPPORTERA)

Två Diamond League-spårmöten som var planerade att hållas i Kina ställdes in på fredagen på grund av coronavirusrelaterade restriktioner och ett ersättningsevenemang i Polen lades till i kalendern. (RAPPORTERA)

De indiska Grand Prix 3 och 4 som är planerade för denna månad har flyttats från Thiruvananthapuram till Bhubaneswar den 21 respektive 24 maj, meddelade Odishas avdelning för sport och ungdomstjänster på lördagen. (RAPPORTERA)

MOTORSPORT

Formel 1-mästerskapsledaren Charles Leclerc tog pole position för den inledande Miami Grand Prix före Ferrari-teamkamraten Carlos Sainz i en lockout på första raden i kvalet på lördagen. (RAPPORTERA)

Formel 1:s styrande organ försvarade sin säkerhetsställning på lördagen efter att Ferraris Carlos Sainz och Alpinernas Esteban Ocon sa att deras oro ignorerades efter kraftiga krascher i Miami Grand Prix-träning. (RAPPORTERA)

Den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton föreslog att han skulle kunna uteslutas från söndagens inledande Miami Grand Prix om sportens styrande organ upprätthåller ett förbud mot piercingar och smycken. (RAPPORTERA)

Tony Brooks, den brittiske “racing-tandläkaren” som var Formel 1:s sista överlevande Grand Prix-vinnare från 1950-talet och slutade tvåa i världsmästerskapet 1959, har dött 90 år gammal.RAPPORTERA)

Volkswagens premiummärken Audi och Porsche kommer att ansluta sig till Formel 1 efter att ha övertygat den tyska biltillverkaren om att flytten kommer att inbringa mer pengar än den kommer att kosta, sa VW:s vd Herbert Diess på måndagen. (RAPPORTERA)

SKYTTE

Två av de bästa skyttarna i landet, olympierna Saurabh Chaudhary och Manu Bhaker kommer att vara tillbaka till grunderna när de tävlar i juniorvärldscupen som är planerad att arrangeras i Suhl, Tyskland, från den 9 till 20 maj. (RAPPORTERA)

Allt om de indiska skyttarnas guldrush vid 24:e Deaflympics i Caxais do Sul, Brasilien… (RAPPORTERA)

BOXNING

BFI:s vicepresident Rajesh Bhandari har utsetts till sekreterare för Task Force som kommer att leda sporten under de uppskjutna Hangzhou Asian Games, (RAPPORTERA)

Santiago Nieva hoppade av sin roll som det indiska boxningslagets högpresterande direktör, enligt ett uttalande från Boxing Federation of India. (RAPPORTERA)

Canelo Alvarez led ett överraskande nederlag när Rysslands Dmitry Bivol framgångsrikt försvarade sin lätt tungviktstitel i World Boxing Association med en vinst genom enhälligt beslut på Las Vegas T-Mobile Arena. (RAPPORTERA)

TENNIS

Tunisien Ons Jabeur beseglade sin första WTA 1000-titel efter att ha besegrat amerikanska Jessica Pegula med 7-5 0-6 6-2 i en underhållande Madrid Open-final på lördagen. (RAPPORTERA)

Carlos Alcaraz blev den första spelaren att besegra Rafael Nadal och Novak Djokovic vid samma turnering på lera när han stormade in i Madrid Open-finalen på lördagen. (RAPPORTERA)

Sex spelare har fått långa avstängningar från tennis efter att spanska domstolar funnit dem skyldiga till uppgjorda matcher och dömt dem för brott, sade International Tennis Integrity Agency (ITIA) på fredagen. (RAPPORTERA)

US Open-mästaren Daniil Medvedev kommer tillbaka från bråckoperation för att spela i Geneva Open efter att ha fått ett wild card från turneringsarrangörerna på fredagen. (RAPPORTERA)

Tvåfaldige Grand Slam-finalisten Kevin Anderson tillkännagav sin pensionering från professionell tennis på tisdagen vid 35 års ålder. (RAPPORTERA)

Tamil Nadu Tennis Associations ordförande och tidigare indiska tennislegendaren Vijay Amritraj meddelade på måndagen att Chennai med stor sannolikhet kommer att vara värd för ett WTA 250-evenemang senare under året. (RAPPORTERA)

Rafael Nadal och Novak Djokovic kritiserade Wimbledons beslut att utesluta spelare från Ryssland och Vitryssland från att delta i årets turnering efter Rysslands invasion av Ukraina. (RAPPORTERA)

GOLF

Indiens Anirban Lahiri kämpade för kalla, våta och blåsiga förhållanden för att ta sig till tredje plats vid Wells Fargo Championship i Potomac, och spelade den tredje rundan av golfevenemanget som en blåmärken och brutal boxningsmatch. (RAPPORTERA)

De indiska golfarna Viraj Madappa och Khalin Joshi avslutade sin kampanj vid GS Caltex Maekyung Open på en besvikelse efter att den lokala stjärnan Bio Kim (72) vunnit titeln med två skott i Seongnam. (RAPPORTERA)

Den indiska golfaren Anirban Lahiri kortade en bogey-fri 5-under 67 på sista dagen för att avsluta T-15 i Mexico Open, medan Jon Rahm vann titeln med en birdie på det 14:e hålet. (RAPPORTERA)

BÅGSKYTTE

Uppskjutandet av Asian Games har kommit som en stor besvikelse för två rutinerade bågskyttar, Tarundeep Rai och Jayanta Talukdar, som ville bevisa sin förmåga vid det kontinentala evenemanget (RAPPORTERA)

BROTTNING

Bajrang Punia och Ravi Dahiya kommer inte att få direkta bidrag till finalen i sina respektive kategorier när det nationella förbundet håller uttagningsprov för Commonwealth Games och Asian Games på grund av oroligheterna bland kommande grapplers under de senaste försöken i Asian Championship. (RAPPORTERA)

Sbobet Terpercaya

You Might Also Like

Leave a Reply