OLE777 – Antonio Conte berömmer Liverpools modell när han funderar över Tottenham Hotpurs framtid

Antonio Conte berömmer Liverpools modell när han funderar över Tottenham Hotpurs framtid


Antonio Conte sa att han inte skulle tveka att satsa på sin långsiktiga framtid till Tottenham om han fick samma stöd som Jurgen Klopp har haft i Liverpool.

Conte kom överens om ett 18-månaderskontrakt när han tog över efter sparkade Nuno Espirito Santo i november, men italienaren har hela tiden vägrat att lova sin långsiktiga framtid till Tottenham.

Han avslöjade nyligen att hans framtid skulle avgöras efter ett möte i slutet av säsongen med ordförande Daniel Levy och fotbollschef Fabio Paratici.

LÄS |
Arsenals manager Mikel Arteta skriver på ett nytt avtal till 2025

Conte, vars Tottenham-lag slåss om en topp fyra-plats i Premier League, har kopplats ihop med franska mästarna Paris Saint-Germain men förra veckan beskrev han spekulationerna som “falska nyheter”.

Inför Tottenhams match mot fyrdubbeljagande Liverpool på lördagen sa Conte att nyckelfaktorn i hans framtid skulle vara om klubben kunde matcha hans ambition och ge honom verktygen att utmana om ligatiteln.

Klopp, med tid och rejält stöd på transfermarknaden, har vänt Liverpools lycka sedan han kom till klubben 2015.

På frågan på sin presskonferens inför matchen om Spurs var i en liknande position nu som där Liverpool befann sig när Klopp tog över, sa Conte: “Jag vet inte men om jag var säker på att den här typen av situation kan hända, skriver jag på, du förstå?

“Men tiden för Liverpool var också lättare än nu för när Liverpool började det här arbetet med Jurgen var de ett topplag men inte på ett sätt som de är nu – så konsoliderade med en viktig manager, alltid samma lag, stor investering, stora pengar spenderade på transfermarknaden.”

Conte, som har vunnit ligatitlar med Juventus, Chelsea och Inter Milan, sa att det var viktigt att spendera stora pengar.

“För att minska det här gapet måste du spendera mycket pengar eftersom du behöver köpa viktiga spelare”, sa han.

“Du måste veta detta annars kan du inte minska denna klyfta och alltid hoppas på ett mirakel.”

LÄS |
Ratcliffe gav inte upp Chelseas bud trots uppenbart avslag

Tottenham utmanade om Premier League och Champions League under förre managern Mauricio Pochettino – nu ansvarig för PSG – men de har halkat ner i hackordningen de senaste säsongerna.

Conte sa att Liverpool var ett exempel på hur man bygger ett lag av högsta kvalitet.

“Du behöver tid”, sa han. “Jag tycker att vi under de här sju månaderna har gjort ett riktigt bra jobb med klubben och möjligheten vi hade också i januari att värva två bra spelare för oss (Dejan Kulusevski och Rodrigo Bentancur) för att hjälpa oss, för att förbättra kvaliteten på laget.

“Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb, men visst behöver du tid. Liverpool är ett tydligt exempel.”

Sbobet Terpercaya

You Might Also Like

Leave a Reply